Mar 22 2008

V pričakovanja čudeža …

Objavil afrodita 22.03.2008 pod Neplodnost

Prijateljica me opominja, da zanemarjam blog. Res je, poskušam te dneve odmisliti vse skupaj, ker sedaj ni nič več v mojih rokah, ampka v rokah biologov in ostalih čudodelcev na kliniki. 

Spunktirali so sedem celic in močno upam, da se vsaj ena oplodi in me v ponedeljek pričaka, da ni bil ves trud preteklega meseca zaman. Da mi da upanje, da se splača poskušati pa četudi ne uspe v prvo.

Punkcija ni bila nič strašnega, če po pravici povem, je bila še najbolj boleča injekcija ketonala v rit. :) Seveda pa sem imela srečo, saj je bil na delu majster dr. Vogler, za katerega še sestre pravijo, če bi morale na punkcijo, da bi želele, da to opravi on. Izjemo prijazen in zabaven gospod. Fantastično je gledati na monitorju male črne pikice, v katerih se skrivajo celice in potem dolgo iglo, ki jih posrka. Ko sem to gledala, sem bila navdušena. Navdušena nad znanostjo in medicino, ker to, kar počnejo oni, je pravi čudež. Oni ustvarjajo življenje in moje osebno mnenje (pač tu ne morem biti najbolj objektivna) je, da je ta veja medicine pravi čudež. Težko opišem občutke, ko gledaš, kako rastejo celice, se razvijajo, kako jih punktirajo in poskušajo iz njih ustvariti novo življenje. Noro. Večina ljudi ne pozna teh postopkov in upam, da jih bo čedalje manj, ki se bodo morali ukvarjati s tem, čeprav statistika žal kaže drugače. Vendar, verjemite mi na besedo, vsak otrok, ki nastane s pomočjo njihovih rok, je pravi čudež. In k sreči po naših tleh kobaca že na stotine teh mali čudežov. Upam, da bo tudi v najinem domu kmalu kak IVF-ovček jokaril in nama obogatil življenje.

 • Share/Bookmark

7 odzivov
7 odgovorov v “V pričakovanja čudeža …”

 1.   Zarja - 22.03.2008 19:35

  kako lepo je brati tvoj blog!

  Ja, dr. Vogler je pravi car. In res je zabaven. Sem vesela, da je ravno on moj izbrani zdravnik.

  Držim pesti, da se bo vajin prvi IVF-ovček že na velikonočni ponedeljek grel v tvojem trebuščku. Pa da čez 9 mesecev zagledamo njegovo / njeno fotko na tem blogu.

  PiP,

 2. pikicavelika  pikicavelika - 23.03.2008 18:31

  Ravno v sredo smo poslušali na faksu predavanje dr.Virant-Klunove. Tudi za njih so IFV-ovčki pravi mali čudeži. Tudi oni so res junaki. Svoje delo naravnost obožujejo. Že to, da posamezne oplojene jajčne celice imenujejo s pomanjševalnicami (npr. blastocistka) in kažejo navdušenje nad vsako blastocistko, je živ dokaz. Res kapo dol. Požvižgajo se na praznike in vikende. Samo, da bi osrečili par, ki bi rad imel otroke, pa jih ne more. Zaradi raznoraznih vzrokov. In takih parov je čedalje več. Nažalost.

  Držim pesti. Da bo vseh 7 jajčk prešlo v blastocistke. :)

 3.   ronja - 23.03.2008 21:04

  Draga Afrodita, močno držim pesti za vajin čudež! Ronja

 4.   Nika - 25.03.2008 06:49

  Še ena, ki močno, močno drži pesti!

  Nika

 5.   Nadja - 26.03.2008 08:38

  Sedem jajčkov se ne sliši tako slabo. Zdaj imaš tanajlepše verjetno že notri. Pridno jih grej.

  Nadja

 6.   vanja - 26.03.2008 21:15

  Moja prijateljica v Kanadi je poskušala s to metodo. In uspelo ji je v prvo. Sedaj ima lepo punčko Ariel. En mesec in pol mlajšo od moje. ;-)

 7.   Shayla Rossie - 3.01.2012 10:11

  Dobri triki no.

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !