Apr 11 2007

Diagnoza –neplodnost

Objavil afrodita 11.04.2007 pod Neplodnost

»Hm, tole pa ni dobro.« je rekel ginekolog po nekaj minutah branja izvida spermiograma. »Vaš partner ima »genetsko napako«, ki onemogoča spočetje. Potreben bo postopek oploditve z biomedicinsko pomočjo. »

Šok. Ostala sem brez besed. Vedela sem, da je nekaj narobe … vendar to. Ne, tega nisem pričakovala. Zakaj ni nekaj »majhnega«? Nekaj kar bi lahko popravili s tabletkami ali majhnim operativnim posegom?

Prepričana sem bila, da je le neka mala prepreka pri meni, ki nama malce nagaja. Krivila sem tudi stresno službo, čedalje hitrejši način življenja …

Šok. Kar zmrznila sem. Še zdaj ne vem, kako sem prišla nazaj v službo. Po obrazu so mi lile solze. Nisem jih mogla zadržati. Vzeto nama je bilo upanje, da »naslednji mesec nama pa lahko uspe«.

Brez pomoči medicine ne bova nikoli imela otroka.

Nobena sprostitev, vitaminčki ali tabletke ne bodo pomagali. Nobene operacija ne more spremeniti genetske zasnove malih spermijev.

Diagnoza – sterilen par.

Tega dne ne bom pozabila. Moj svet se je za nekaj časa podrl.

Danes je lažje. Sprijaznila sva se s tem. Trdo sva pristala na tla. Tako pač je v življenju. Vsega se ne da imeti. Včasih je pot do cilja bolj zapletena, ovinkasta in polna preprek. V najinem primeru bo polna hormonov, injekcij, punkcij.

Bo pa zato cilj toliko slajši …  Upam …

 

 • Share/Bookmark

7 odzivov
7 odgovorov v “Diagnoza –neplodnost”

 1.   Agnes - 11.04.2007 18:09

  Nič upam. Se spomniš gluhe žabe? Vem! lp,A

 2.   Agnes - 11.04.2007 18:11

  Nič upam. Se spomniš gluhe žabe? VEM! lpA

 3.   Afroditin možek - 11.04.2007 18:11

  Pristanek ni lahek. In marsikdo ga sploh razume. Težko se je soočit s tem, da si ravno ti gol in bos. Ampak greš pač naprej. In upaš. In veš, da bo trud poplačan. Vsaj želim si, da bi bil. In moja ženka je najbolj pogumno in prijazno bitje na svetu, zato ji bo darilce nekega dne zagotovo brcalo po trebuščku. Hvaležnost pa taka … :-)

 4.   Agnes - 11.04.2007 18:13

  No zdaj, ko sem pa dvakrat napisala :) , bo prav gotovo res :) .

 5.   Agnes - 11.04.2007 18:16

  No Afroditin mož. Moj mož POPOLNOMA razume. S tem, da je dosti bolj skuliran kot Agnes. On je preprosto tako srečen, da imamo obmp in imamo možnost. Če imaš pa možnost, imaš pa tako vse, a ne?

 6. vvooodnarka  vvooodnarka - 11.04.2007 18:43

  Imela sem malo drugačno situacijo (marčev post; Spontani splavi…izgubljeni otroci), kot vidva. Tako, da si dobro predstavljam kako se sedaj počutita. Z zanositvijo nisem imela problemov, a potem je kmalu bilo veselja konec. Četrta nosečnost se je začela podobno kot prejšnje in, če mi ne bi omogočili ležanja celo nosečnost (rizična), bi takrat ostala brez dvojčkov.

  Mojo prijateljico in njenega moža je doletela sreča pri osmi nosečnosti je s carskim rodila sina. Težave sta imela z zanositvijo in z donositvijo.

  Pri ovinkasti poti dobi cilj neprecenljivo vrednost.

 7.   Katja - 23.09.2013 12:46

  Zakaj genske napake niso odkrili že na prvem testu? Pri nama je bilo podobno, vse okej, ni problema. Ko pa sem zamenjala ginekologa, pa so se mu moževi spermiogrami zdeli sumljivi.

Trackback naslov | RSS Komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !